MULLIGAN™ CMP examen

 

NEXT LEVEL!

Na het het afronden van de 6-daagse cursus MULLIGAN™ Concept ABC, kunt u facultatief het examen gaan doen.
U dient zich goed voor te bereiden op het examen.
Door het examen te doen, verkrijgt u een aanzienlijk hoger niveau qua kennis en vaardigheden.

De voordelen van de CMP status:

  • U mag zich na het behalen van het CMP-examen, Certified Mulligan Practitioner noemen en/of (gecertificeerd) MULLIGAN™ Therapeut
  • Uw naam komt op de MULLIGAN websites te staan
  • Korting op cursussen van MULLIGAN opleidingen
  • Het is toegestaan te adverteren met het feit dat u gecertificeerd MULLIGAN™ Therapeut bent, u mag het CMP-logo gebruiken op uw eigen website, visitekaartje etc.

Hoe wordt u Certified Mulligan Practitioner/MULLIGAN™ Therapeut?

Hiervoor dient u het CMP examen te behalen. Het CMP bestaat uit een theorie examen en een praktijkexamen.
Ter voorbereiding op het praktijkexamen zijn er twee CMP trainingen (zuiver oefenen van de technieken) van een middag bij Rogier Claassen, CityFysio in ’s Hertogenbosch. 

Het CMP examen bestaat uit een theorie gedeelte en een praktijkgedeelte.

Het theorie-examen
U legt het theorie examen in principe af, vooraf aan een MULLIGAN herhalingsdag (of eventueel) vooraf aan de eerste training bij Rogier Claassen. U krijgt hiervoor 1 uur de tijd. Na een korte pauze, start de herhalingsdag of eerste training. Mocht u het theorie examen onverhoopt niet halen, dan kunt u dit herkansen vooraf aan de tweede training bij Rogier Claassen.
Voor het theorie-examen dient u het blauw/groene boekje Manual Therapy (7th edition) van Brian Mulligan goed te bestuderen. U krijgt tijdens het theorie-examen hierover 40 meerkeuzenvragen. U mag maximaal 8 fouten hebben. U ontvangt daags erna de uitslag of u wel/niet het theorie examen heeft gehaald. U mag het theorie examen maximaal 1x herkansen. U kunt niet aan het praktijkexamen deelnemen indien u de theorie niet heeft gehaald.

Het praktijk-examen
Voor het praktijkexamen bent u gemiddeld één dagdeel kwijt. Wat betreft het praktijkexamen dient u rekening te houden met maximaal 3 uur inclusief uitslag. 
Voor het praktijkexamen krijgt u 12 praktische opdrachten die volgens de principes van het concept dienen te worden uitgevoerd. U wordt ingedeeld samen met een andere kandidaat, die tijdens het examen uw proefpersoon is (en andersom).
Tijdens het praktijkexamen is het van belang de gevraagde technieken volgens de bekende parameters, een goede uitgangshouding, passieve mobilisatie door therapeut en actieve beweging door patiënt, “overpressure” etc, toe te passen.

De uitslag

Het CMP-examen kost u ongeveer één dagdeel. U ontvangt een examentijd waarop u aanwezig moet zijn. Uitslag volgt direct na afloop van het examen en wordt met u besproken door de examinatoren. Mocht u onverhoopt het praktijkexamen niet halen, dan mag u het praktijkexamen 1x herkansen.

Het eerstvolgende praktijkexamen waarvoor je kunt opgeven staat gepland op maandag 9 september 2024.

 

Kosten:
CMP-examen € 195,-
Trainingen per keer €145,-
Totaal kosten € 435,-

Datum CMP theorie examen:
Vooraf aan een herhalingsdag (of eventueel vooraf aan een training).

CMP trainingen ter voorbereiding op het CMP-examen. Altijd op vrijdagochtend of vrijdagmiddag.
Data in overleg.

Locatie: CityFysio, centrum ’s Hertogenbosch (ook bereikbaar met trein, 10 tot 15 minuten lopen van CS)
Trainer: Rogier Claassen (CMP)
Tijdsduur trainingen:  3 uur (ochtend of middag in overleg)

Wij proberen u samen met een collega in te delen, zodat u op elkaar kunt oefenen.  Per persoon kosten de trainingen u dan per keer €145,-.
(Wilt u graag een individuele training dan is het handig om een proefpersoon mee te nemen op wie u de technieken kunt demonstreren.  Een individuele training kost dan wel meer: €195,-)

Datum CMP praktijkexamen: maandag 9 september 2024.
Locatie CMP-examen:
Vught, Hotel van der Valk
Het praktijkexamen kost u maximaal 1 dagdeel.
Didactische werkvorm: testen theoretische kennis en praktische skills
Examinatoren: René Claassen en Peter van Dalen (MCTA)

Inschrijven voor het CMP-examen