Bel ons

MULLIGAN™& BACKtoGOLF 

Data: 3, 4 en 5 juni 2020 (woensdag, donderdag en vrijdag)

Docent: René Claassen, MCTA

Omschrijving: cursus BACKtoGOLF is ontwikkeld in de Verenigde Staten door Bud Ferrante, die jarenlang met zijn BACKtoGOLF fysio-team tijdens de PGA-tour professionele golfers fysiotherapeutisch heeft begeleid. Hij ontwikkelde een programma van analyseren en oefeningen vanuit de stelling dat een goede golfswing vraagt om een goede golfbody. Een blessure, stijfheid, te veel spierspanning of “niet in balans zijn” kunnen oorzaken zijn van de klachten. De samenwerking tussen MULLIGAN™ en BACKtoGOLF stamt uit 2007. Daaruit ontstond een driedaagse cursus waarin golf en fysiotherapie op een bijzondere manier samenkomen. Behandelingen worden ingezet vanuit de methode MULLIGAN™ Concept. Basiskennis van dit concept is daarom een vereiste.

Na het volgen van deze driedaagse cursus moet de fysiotherapeut de problemen beter kunnen analyseren en gerichter de behandeling  kunnen inzetten ten aanzien van een golfblessure, alsmede ook preventieve oefeningen kunnen meegeven ter voorkoming van golfblessures.

Elk jaar kampt 15 tot 20% van het aantal golfers met één of meer golfgerelateerde blessures. De TOP 5 golfblessures zijn: lage rugklachten, golfelleboog, pols-, knie- en schouderklachten.

Het doel van deze cursus is om fysiotherapeuten gerichter kennis bij te brengen omtrent het analyseren van de golfhouding (een verkeerde golfhouding is in bijna 45% van de gevallen oorzaak van de klachten), het behandelen van golfblessures vanuit de methode MULLIGAN™ Concept en het voorkomen van golfblessures door o.a. een specifiek op de golfsport gericht trainingsprogramma.

Docent:  René Claassen, docent MULLIGAN™ Concept. Hij maakt in 2007 kennis met het programma BACKtoGOLF, vanuit zijn interesse in de golfsport. 

Doelgroep: voor alle fysiotherapeuten die de cursus MULLIGAN™ ABC cursus hebben afgerond.

Locatie: Golfclub BERNARDUS, Cromvoirt (waar vanaf dit jaar ook het KLM Open georganiseerd gaat worden.)

Aantal deelnemers: minimaal 12 -maximaal 16

Cursustijden: Aanvang om 09.00 uur (zaal open om 08.30 uur) tot 17.00 uur. 

Inhoud cursus BACKtoGOLF
A. Introductie
B. Achtergronden/Research (huiswerk: lezen)
C. Analyseertechnieken op basis van het “Six Steps”plan (huiswerk: uitwerken)
D. Onderzoek-en behandeltechnieken , Top 5 golfblessures, met aandacht voor KNGF richtlijnen en behandeltechnieken volgens het MULLIGAN™ Concept
E. Trainingsprogramma voor de golfer, om blessures te voorkomen en belastbaarheid te verhogen
F. Afsluiting

Kosten voor deze driedaagse cursus: € 975,- inclusief lunch, koffie/thee en handout. 

Accreditatiepunten:  20 punten voor het algemeen fysiotherapeut – kwaliteitsdeel

 

Locatie: Golfclub BERNARDUS  Cromvoirt (tevens locatie KLM Open!)

Data: woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 juni 2020

Docent: René Claassen, MCTA

 

 

Inschrijven