MULLIGAN™ Special:
Functional Examination and Treatment of the Pelvis using Mobilisation with Movement

Data: helaas, in 2023 staat de cursus niet op de agenda.

Docent: Mark Oliver (Perth, Australië), assistentie Andreas Blom (Zweden) en van René Claassen en Peter van Dalen (NL)

Tijdens deze tweedaagse praktische cursus leren cursisten nieuwe onderzoeks-en behandeltechnieken voor het SI gewricht, “pubic symphysis en pelvic dysfunction”. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het MULLIGAN™ Concept en de “mobilisation with movement “(MWM) technieken. De technieken in deze cursus zijn ontwikkeld door één van de officiële MULLIGAN™ docenten: Mark Oliver uit Perth, Australië. Mark Oliver deed veel onderzoek naar de lumbar spine biomechanics en publiceerde in vele internationale magazines. Hij ontving al in 2009 een Award van de Australische fysiotherapie federatie voor zijn “outstanding contribution to physiotherapy education”.

Voertaal:  Engels, maar er is Nederlandse assistentie van MULLIGAN™ docenten René Claassen en Peter van Dalen die de cursusleiding vormen.

Doelgroep: fysio- en manueeltherapeuten. Voorwaarden om deel te nemen is dat men de cursus MULLIGAN™ ABC al heeft gevolgd.

Aantal deelnemers: maximaal 60 – VOLGEBOEKT!

Cursustijden: Aanvang om 09.00 uur (zaal open om 08.30 uur) tot 17.00 uur. In totaal 12 contacturen.

Studiebelasting/huiswerk:
Er wordt van u verwacht dat u, vooraf aan deze cursus de anatomie van de botten, ligamenten en neuromusculaire systemen gerelateerd aan de pelvis functie nog eens goed bestudeerd. Deze kennis moet u toch wel paraat hebben vooraf aan de cursus.

Didactische werkwijze:  Hoorcolleges afgewisseld met frequente praktische (oefen)sessies. U ontvangt aan het eind van de cursus een deelnamecertificaat, er is geen eindtoets

Kosten voor deze tweedaagse cursus: € 595,- inclusief lunch, koffie/thee en handout.

Accreditatiepunten:  14 punten voor het algemeen of manueel register Kwaliteitshuis Fysiotherapie (KNGF & SKF), ook geaccrediteerd voor Pro-Q-Kine (België)

 

 

Doel cursus

Na afloop van deze cursus (inclusief huiswerk studie) moeten cursisten:

– extra verdieping hebben opgedaan in de anatomie van de botten, ligamenten, en neuromusculaire systemen gerelateerd aan de Pelvic functie

– op de hoogte zijn van de huidige relevante literatuur gerelateerd aan onderzoek en behandeling van de ”pelvic dysfunction” en “pelvic girdle pain”

– een gevorderd niveau hebben betreffende begrip van het MULLIGAN Concept en “mobilisations with movement” én het daaraan gekoppelde proces van klinisch redeneren

-met zelfvertrouwen een functioneel  evaluatie-onderzoek kunnen toepassen van de pelvis, waarbij bovenstaande kennis wordt gebruikt en geïntegreerd.

– met vertrouwen de “MWM” voor pelvis kunnen uitvoeren en de “self-MWM” technieken voor de pelvis aan de patiënt kunnen instrueren.

– in staat zijn de pelvic MWM technieken te kunnen integreren in een actief functioneel evidence based benadering bij dysfunctie van de pelvic en de “pelvic girdle pain”

– in staat zijn haar/zijn klinische vaardigheden en klinisch redeneren verder te ontwikkelen ten aanzien van onderzoek en behandeling van de pelvis aan de hand van de uitgebreide handout.

 

Functional Examination and Treatment of the Pelvis using Mobilisation with Movement 2022 – VOLGEBOEKT – Voor 2023 staat deze cursus niet in de planning.