Het MULLIGAN™ Manual Therapy Concept – Mobilisations with Movement®

Een veilige en effectieve manier van mobiliseren voor alle fysiotherapeuten (100% pijnvrij behandelen).

Het ontstaan van het MULLIGAN™ Concept in de jaren ‘90 lijkt een logische stap in de ontwikkeling van de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat. Gedurende de afgelopen decennia zijn er diverse trends geweest in de wereld van de fysio-en manuele therapie. Sommigen predikten vooral passieve technieken, anderen legden meer verantwoordelijkheid bij de patiënt en stimuleerden het revalidatieproces via een meer actieve benaderingswijze.

Brian Mulligan, de grondlegger van dit concept, heeft op een systematische manier deze twee methoden als eerste met elkaar gecombineerd. Door meer “open minded” om te gaan met bestaande principes heeft hij zowel voor de perifere gewrichten als de wervelkolom een nieuw onderzoeks-en behandelsysteem ontwikkeld. Zijn MWM’s (perifeer) als SNAG’s (wervelkolom) zijn een combinatie van een passieve correctie (assessory movement) en een actieve fysiologische beweging. Met deze techniek wordt, indien deze geïndiceerd is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen. De doelgroep voor de cursussen bestaat uit alle fysiotherapeuten. 

De opleiding die wij aanbieden is een post-academische opleiding manuele vaardigheden (Mobiliseren-met-bewegen) voor fysiotherapeuten en manueeltherapeuten en de basiscursus MULLIGAN Concept ABC bestaat uit 6 dagen (2 x 3 dagen of 3 x 2 dagen).

De methode (Mobiliseren-met-bewegen) is ontwikkeld door Brian Mulligan (thans 90 jaar en woonachtig in Nieuw Zeeland). Hij is door het IFOMT (International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists Incorporated) en WTCP (World Confederation for Physical Therapy) onderscheiden met diverse Awards voor zijn grote contributie voor de fysiotherapie wereldwijd. De opleiding wordt in vele landen in de wereld gedoceerd. Internationaal is afgesproken dat de basiscursus 6 dagen is, maar dat het Certified Mulligan Practitioner Examen (CMP-examen) niet verplicht is. Dit examen kan dus facultatief gedaan worden na de 6-daagse opleiding.

Het is evenwel een pittig examen (ook internationaal opgesteld door een commissie vanuit de MULLIGAN Concept Teachers Association – MCTA)

De naam MULLIGAN ™ is een internationaal geregistreerd trademark in de velden medisch en educatie.

De cursisten die uiteindelijk wel dit pittige examen afronden, mogen zich gecertificeerd MULLIGAN therapeut noemen, ofwel Certified Mulligan Practitioner (CMP). Zij worden vervolgens vermeld op onze nationale website en internationale website als geregistreerde gecertificeerde MULLIGAN therapeuten ofwel CMP-ers.