M.C.T.A.

De MULLIGAN™ Concept Teachers Association (MCTA) bestaat sinds 1995. De organisatie is in het leven geroepen om Brian Mulligan te ondersteunen bij het verspreiden van zijn concept en te zorgen voor uniformiteit en een goede kwaliteit van de cursussen. In 1995 bestond de groep uit slechts 9 docenten/leden. Momenteel telt de organisatie wereldwijd meer dan 56 leden en wordt het concept in ruim 20 talen gedoceerd.

De leden ontmoeten elkaar regelmatig op regionale en wereldwijde bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten worden ontwikkelingen met betrekking tot het concept uitgewisseld en de praktische vaardigheden aangescherpt, zodat het concept wereldwijd telkens voldoet aan dezelfde standaard. 

Van ieder cursist vloeit een deel van het inschrijfgeld naar een fonds. Dit fonds stimuleert wetenschappelijk onderzoek naar de achtergrond van het MULLIGAN™Concept. Zie ook hoofdstuk Research voor meer informatie.

De vorige wereldwijde meeting vond plaats in Cape Town (Zuid Afrika) in mei 2019. Tijdens deze meeting is de documentaire “This is the MULLIGAN™Concept – 2019” opgenomen. Deze video is via deze website en onze social media kanalen te zien en geeft ook een inkijkje in deze hechte internationale organisatie. 

Huidige voorzitter van de MCTA is Jillian McDowell uit Nieuw Zeeland.