Bel of WhatsApp

Programma najaar 2020 MULLIGAN™ ABC

Het MULLIGAN™ ABC programma voor het najaar 2020 is bekend!

Het programma voor het najaar 2020 staat nu op de website. We organiseren de cursus weer in Haarlem, Utrecht, Zwolle, Vught en Den Haag.

De methode MULLIGAN™ Concept is een onmisbare cursus voor elke fysiotherapeut die manueel (dus puur met zijn handen als gereedschap) wil kunnen behandelen en daarmee goede resultaten wil kunnen bereiken. Technieken als mobiliseren met bewegen (MWMs) betekenen 100% pijnvrije en veilige oplossingen voor tal van klachten. 

Het MULLIGAN™ Concept is functie gericht. Dit betekent dat er wordt gekeken, welke functie is verstoord (bijvoorbeeld roteren van de pols). Vervolgens zoeken we vanuit die verstoorde functie naar de oplossing. Dit doen we door een lichte verandering in de positie van het gewricht aan te brengen (mobilisatie) en dat te combineren door de patiënt gelijktijdig zijn (problematische) beweging te laten maken. De combinatie van de interventie met de actieve beweging moet 100% pijnvrij verlopen. Niet pijnvrij, betekent daarom meteen stoppen en zoeken naar een positie waarin het wel kan zonder pijn. Wanneer het 100% pijnvrij kan, dan zit de therapeut goed, en kunnen een aantal repetities plaatsvinden, waardoor als het ware “de herinnering” terugkomt. MULLIGAN™ Concept betekent daarom in feite test en behandeling in één. 
Daarin zit het succes van het Concept, want indien geïndiceerd geeft deze therapie snel en blijvend resultaat. 

Heb jij deze cursus nog niet gevolgd, schrijf dan in voor één van de volgende MULLIGAN™Concept ABC cursussen! 

Vorige